úterý 20. března 2012

Muffiny a ovocné košíčky (Muffins and fruit baskets)

Muffiny se u nás ve velkém nedělaly, alespoň já si je z dětství vůbec nepamatuji, ale zato ovocné košíčky ano a ty mám moc ráda. Ono je to v podstatě jedno a to samé, pokud je na tom krém a ovoce, muffiny se dají připravit i bez toho, naopak se ingredience přidávají dovnitř a pečou se přímo v papírových formách, košíčky se z forem vyklopí. Takže tady přináším takový mišmaš od obou, ty tmavé se srdíčky byly inspirovány skutečnými muffiny k jídlu.
The muffins haven´t done here for ages, at least I don´t remember them, but fruit baskets yes and I love them. Practically, it is the same if there is fruit and custard, muffins you can prepare without it, ingrediences you can add into them and bake them in the paper form, your fruit baskets you must tip from the form. Here are some of both types, dark with hearts were inspired by real muffins.










sobota 17. března 2012

Mini zákusky (Mini desserts)

Malé zákusky jsou tradičními sladkostmi v českém cukrářství a tak ani mé panenky jsem o ně nepřipravila. Udělala jsem zákusky z různobarevným želé, několik klasických zákusků a ty nejmenší mají rozměr - 0,5 x 0,25 cm.
The mini desserts are traditional sweets in czech confectionery, so my dolls have also some of them. I made desserts of various colours of jelly, then some classic desserts and the smallest have size - 0,5 x 0,25 cm.








neděle 4. března 2012

Parfémy (Perfumes)

Miniaturní parfémy jsem začala vyrábět, když jsem potřebovala doplnit toaletku v ložnici pro panenky, nepotřebovala jsem jich moc, ale podívejte, jak to nakonec dopadlo :-)) hodiny jsem seděla a slepovala k sobě korálky, neustále vznikaly nové a nové kombinace barev a efektů, skoro jsem nemohla přestat. A jak na to? Potřebujete korálky, perličky, kovové komponenty na šperky (ketlovací nýty), kaplíky, rondelky a hlavně dobré lepidlo, já používám od UHU ledidlo na všechno. A pak už jen spoustu fantazie a trpělivosti....
I started to make miniatures perfumes when I needed them for my doll´s bedroom. I didn´t need a lot of them but as you can see I made a lot. I sat and made them for hours, I created new and new combinations of colours and shapes, so I almost couldn´t stop. And how do you make it? You need beads, pearls, iron components for jewellery and a good glue, I use from UHU - glue for everything. And then a lot of imagination and patience...