čtvrtek 27. prosince 2012

Vánoční dorty (Christmas cakes)

Jak jsem psala minule, my doma vánoční dort nepekli, ale pro moje panenky je občas peču. Některé jsou klasické, jiné podle fantazie a nesmí chybět ani naše česká vánočka s rozinkami, opravdu řádně upletená jako ta opravdová.
How I wrote last time, we didn´t bake Christmas cakes at home but sometimes I bake them for my dolls. Some of them are typical, other by my fantasy and there is also our Czech sweet bread (stollen) with sultanas. It is really proper work, I plaited it like a real stollen.

úterý 25. prosince 2012

Vánoční cukroví (Christmas sweets)

Vánoční cukroví dělám delší dobu a tak jsem ho už nadělala spousty, první pokusy byly pro panenky Tonner, tudíž 1:4. Pak jsem zkusila i menší a tak jsou tam různá měřítka, od 1:6 pro Barbínky až po 1:12, kdy nejmenší slepovaná kytička má v průměru 3 mm.
I have made Christmas sweets for longer time so I have a lot of it, first test was pro Tonner dolls 1:4. Then I tried to make smaller, now I have sweets in a scale from 1:6 for Barbie up to 1:12, the smallest glued flower is only 3 mm big.

pondělí 24. prosince 2012

Veselé Vánoce (Merry Christmas)

Vánoční cukroví, které jsem udělala pro panenky je typicky české. Dorty se moc nepečou, alespoň u nás doma se nikdy vánoční dort nepekl, ale zato se dělalo minimálně 15 druhů cukroví, celý dům krásně voněl, cukroví bylo všude a nějak si už nevzpomínám, jestli jsme ho vždycky snědli nebo jestli jsme se o zbytky podělili se slepicemi :-)), ale bylo to fajn. Takže i moje panenky musely dostat tradiční české slepované cukroví a nechybí ani nějaký ten dortík.
Christmas sweets that I made is typically czech. We don´t bake cakes very often, at least at home we have never baked the christmas cake but we made minimally 15 types of christmas sweets. All house smelt nice, sweets were everywhere and I don´t remember if we ate all or we divided about the rest of them with our hens :-) but it was fine. So... my dolls had to get our traditional sweets also and there are some christmas cakes too.