sobota 26. října 2013

Návod na střevíčky (Open pumps tutorial)

Boty na panenky stále neumím dost dobře, trochu jsem se zdokonalila ve střevíčcích, takže dávám návod, jak na to mým způsobem. Těch způsobů výroby bude hodně, co člověk, to trochu jiný postup a je to proto, že na to neexistují nějaké stavebnice, které si můžete koupit, každý si na to musí přijít sám. Takže já na to přišla takhle :-).
Velikost střevíčku je pro klasickou tonnerku 16 palců vysokou. Základ je tvrdý papír, lepidlo (já mám ráda UHU lepidlo na všechno, někdo raději chemoprén, vyzkoušejte), dále pak je možné použít kůži, pružnou látku nebo vynilovou látku, na proužky na střevíčky různé stuhy, mašle, ozdobné prýmky, krajky.... a na dozdobení už v podstatě cokoli, od různých glitrových lepidel, kamínků, flitrů, korálků až po mašličky, růžičky atd...... Podpatky jsou vymodelované z fima, upečené, podle návodu 30 min. na 110 stupňů, ale když peču 6 podpatků, tak 10 min. bohatě stačí. A pak už jen lepit a lepit, až jsou botky hotové, hodně zdaru.
I always don´t know to make shoes for my dolls well, yes, I improved in creating open pumps, so I bring my tutorial. Here is only my tutorial because there are a lot of various tutorials, each person makes shoes in a different way, there doesn´t exist some kit set that you can buy, each of us try to find his/her own way.
This size is for classic Tonner doll 16 inch tall. What do you need: sturdy paper, glue (UHU or chemopren), leather, elastic fabric, vynil fabric, ribbons, braidings, laces... for decoration you can use everything what is possible - glittre glue, sequins, beads, bows, fabric roses etc...... The heel is from Fimo, bake it for 30 minutes on 110 grades of Celsius, but when I bake 6 heel is enough only 10 minutes, good luck.