neděle 30. března 2014

Cukrárna - dorty 4 (The sweetshop - cakes 4)

A pokračuji v představování cukrárny, tentokrát s detailnějšími fotkami dortů. Porcelánové talířky, plechovky, plastové lahvičky v lednici, kovová pokladna a lízátka Chupa Chups jsou kupované.
I continue with an introduction of my sweetshop, now with some details of my cakes. Porcelain plates, tins, plastic bottles in a fridge, iron cash box and lollipops Chupa Chups I bought.


pátek 28. března 2014

Cukrárna - dorty 3 (The sweetshop - cakes 3)

Další detaily cukrárny, malé zákusky, balené sladkosti, čokolády, bonboniéry, dorty .... to vše je z mé dílny. Žvýkačky Chupa Chups a pidi kuličky ve skleněných baňkách jsou koupené, skleněné dózy a keramické talířky a umělohmotné skleničky také, to ještě neumím vyrobit :-).
Next details of my sweetshop, small sweets, chocolates, box of chocolates, packed sweets, cakes .... all is from my workshop. Chewing gums Chupa Chups and very small balls I bought, also glass jars, ceramics plates and plastic glasses, I don´t know to made it yet :-).



čtvrtek 20. března 2014

Cukrárna - dorty 2 (The sweetshop - cakes 2)

Další dorty a zákusky, tentokrát na stole v cukrárně, je tam i kávička se šlehačkou, vafle s čokoládou a ovocem a belgické pralinky Mořské plody.
Next my cakes and sweets, now on the table at the sweetshop. There is also coffee with cream, waffles with chocolate and fruit and Belgian pralines See fruits.

neděle 16. března 2014

Cukrárna - dorty 1 (The sweetshop - cakes 1)

A teď už k jednotlivým dortům a dortíkům, které dělám z fima nejraději. Je jich hodně, tak z toho udělám malý seriál :-) a začínám s předními vitrinkami, kde jsou menší dorty a zákusky. Najdete tady zcela typické české zákusky jako je větrník, rakvička nebo věneček.
I like to make cakes from fimo so much, so now I show you them. I have a lot of cakes in my sweetshop, so it will be a small series. I start with the front showcases, where are the small cakes and desserts. You can find there a typical czech desserts like is a cream puff, an éclair or a cream puff like a wreath.

sobota 15. března 2014

Cukrárna - a je postaveno! (The sweetshop - it is built!)

Cukrárna je postavená, na šířku zabrala asi 120 cm a na hloubku 60 cm, takže je to dost rozlehlá scénka. V první chvíli jsem si to neuvědomila, ale později ano, na každé výstavě musím scénku postavit trošku jinak, protože vitriny nebývají tak prostorné. Tak tady je pár celkových fotek, poslední 3 jsou z výstav v Českých Budějovicích, ve Kdyni a v Přešticích.
The sweetshop is built, the width is 120 cm and the depth is 60 cm, it is a quite large scene. In the first moment I didn´t realize that the scene is so large but later yes, on every exposition I have to build the sweetshop in a different way. So... there are some photos of whole sweetshop, last 3 there are from my exhibitions in Ceske Budejovice, Kdyne and Prestice.